По покана на кмета Йорданка Фандъкова номинираният през 2017

...
  По покана на кмета Йорданка Фандъкова номинираният през 2017
Коментари Харесай

Фандъкова се срещна с номинирания за „Оскар“ Теодор Ушев

 
По покана на кмета Йорданка Фандъкова номинираният през 2017 година за " Оскар " Теодор Ушев ще показа хрумвания по отношение на подземното пространство на някогашния пантеон, за което се приготвя задание за конкурс. Кметът на София се срещна с създателя, който посети мястото на някогашния пантеон.

За да бъде открито най-хубавото решение за идния архитектурен конкурс, кметът на София Фандъкова предложения модерни български създатели и актьори, които да дадат хрумвания и рекомендации.

В София предходната година Теодор Ушев показа първата си апаратура за България – " Като в мрачно огледало ", която бе изпълнена в Софийска градска художествена изложба.

Столичната община съумя да резервира подземния комплекс в Градската градина, а с решение на Столичния общински съвет се планува мястото на мавзолея на Георги Димитров да бъде превърнато в изложба за модерно изкуство – филиал на Софийска градска художествена изложба (СГХГ).

На срещата участваха и ръководителят на комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева и Десислава Бинева.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР